Varumärket Vera Wang

Letar man efter ett varumärke som har haft stor betydelse för modevärlden och även andra varumärkens lanseringar och produkter ska man kika vidare på Vera Wang. Detta globalt uppskattade varumärke har en lång historia som sträcker sig tillbaka till det sena 80-talet. Grundaren för detta mycket omtalade och omdiskuterade varumärke heter Vera Wang och hon har arbetat med flertalet stora projekt och större varumärken innan hon bestämde sig för att satsa på en karriär som egen designer. Idag är varumärket framförallt uppskattat för sina fantastiska bröllopsklänningar som kombinerar detaljer med vackra tyger och lager. Grundaren för varumärket Vera Wang har också tilldelats flera priser för sina kollektioner varav en är det mycket respekterade priset “Council of fashion Designers of America”.

Vera Wangs utbildning och tidigare karriär

Vera Wang är född och uppvuxen i New York och hon studerade i tonåren på Sarah Lawrence College där hon läste konsthistoria. Efter sin examen fick hon direkt ett jobb på tidningen Vogue där hon jobbade under hela 17 år som skribent. År 1987 bestämde sig dock Vera för att vidga sina kunskaper som designer och började istället jobba för Ralph Lauren där hon jobbade i 2 år. Efter detta ville Vera Wang testa vingarna som egen designer och grundade då sitt egna bolag med samma namn. Hon inriktade sig då helt och fullt på att designa vackra och storslagna bröllopsklänningar och populariteten för dessa klänningar växte snabbt med kunder som till exempel Victoria Beckham, Hilary Duff och Michelle Obama.

Vera Wang bröllopsklänning

Men förutom att designa bröllopsklänningar och aftonklänningar så designade också Vera Wang kläder och kostymer för sportstjärnor som till exempel Nancy Kerrigan, Nathan Chen och Evan Lysacek. Hennes kostymer bars då under bland annat Vinter OS år 1992 och 1994. Vera Wang designade också uniformerna för Philadelphia Eagles Cheerleaders. Vad gäller hennes aftonklänningar har de alltid varit ett populärt val för röda mattans stjärnor. Hennes klänningar kunde ses på röda mattan av till exempel Viola Davis år 2012 för Academy Awards samt under Emmy Awards av Sofia Vergara. Men antalet stjärnor som har beundrat och burit hennes klänningar är otaliga och är än idag ett mycket populärt val för filmpremiärer och konserter.

Vera Wang butiker och samarbeten

År 1990 öppnade Vera Wang upp sin första butik i New York. Man kan då hitta hennes bröllopsklänningar i hotellet Carlyle. Efter att varumärket växte ytterligare har hon expanderat sina butiker runt om i världen och idag kan man också betrakta hennes fantastiska klänningar i London, Tokyo och Sydney.

Vera Wang

Vera Wang har även expanderat sina kollektioner och i utbudet kan man idag även hitta accessoarer, smycken, väskor och parfymer. Trots detta är det fortfarande bröllopsklänningar som är mer populära och år 2011 valde Vera Wang att även börja designa mer simpla bröllopsklänningar. Denna kollektion fick namnet “White by Vera Wang” och klänningarna har då en lägre prislapp som sträcker sig från $600 upp till $1.400. Detta för att alla kvinnor ska kunna hitta en drömlik och vacker klänning att bära på sin speciella dag utan att kostnaden ska vara ett alltför stort hinder. De mindre kostsamma bröllopsklänningarna är ett mycket populärt tillskott till hennes idag gedigna utbud av produkter och kläder.