Streetfood i Sverige

Att gå ut i staden och äta är både roligt och gott. Man behöver dock inte gå på dom dyra exklusiva restaurangerna. Runt om i de svenska städerna finns det mängder av olika typer av streetfood. Det kan variera från allt mellan kinesiskt till svensk husmanskost. När man går runt på gatorna i till exempel Stockholm så kan man hitta massa bra streetfood stånd. Dessa stånd erbjuder ofta mycket mat till ett bra pris.

Därför passar det perfekt för dig som har ett hektiskt schema och behöver något snabbt till lunch såsom du som turistar och vill gå runt och upptäcka staden. Streetfood är något som har en ökad popularitet i Sverige. Ett exempel på detta är att vi varje år arrangerar Streetfood Nordiska Mästerskap i Mariefred. Där samlas de populäraste streetfood restaurangerna och erbjuder olika måltider och snacks.

Trenden med streetfood är som sagt ny i Sverige men den är absolut inte ny om man kollar internationellt. Till exempel i Usa så är det otroligt populärt att ha food trucks ståendes runt om i populära och välbesökta områden. Det är väldigt vanligt i städer som till exempel New York eller Los Angeles. Att trenden kommit till Sverige är roligt då det är ett sätt att få i sig snabb och god mat. Vad som också är roligt med streetfood är hur den anpassar sig med trender. Eftersom det alltid är nya och populära trender så är det olika maträtter som är attraktiva. Därför finns det så många olika sorters food trucks. Till exempel kan man hitta många vegetariska och veganska food trucks, eller den klassiska munk food trucks. Sen kan det finnas olika länders typer av food truck. Man kan enkelt hitta libanesiska, asiatiska eller amerikanska food trucks. Alla dessa erbjuder specialiteter från sina egna områden, vilket skapar en riklig och rolig variation.

Populära street food restauranger

Runt om i landet finns det självklart massa olika streetfood stånd, men det finns några få som är extra omtyckta och omtalade. Exempel på dessa är: Strejk street food i Kiruna. Där serveras det köttiga maträtter med goda tillbehör. Väldigt populär och har en egen tillhörande uteservering. Väldigt populär för sin happy hour på mat.

Ett annat exempel är Indian street food & company som ligger i Stockholm. Är kanske Stockholms populäraste street food stånd och erbjuder indisk mat i alla dess variationer. Ett tredje populärt street food ställe, som i detta fallet är en restaurang, i Sverige är Casual Street food i Malmö. Serverar klassiska goda burgare och annan street food. Om man vill leta sig utanför Sverige för att hitta den bästa street fooden  så rekommenderas Portland i Usa. Staden är speciellt känd för att ha ett väldigt brett utbud på street food och är ett ställe många besöker för just den fantastiska maten. I Portland kan man finna street food restauranger och stånd som erbjuder allt mellan himmel och jord. Det finns hamburgare, indiskt, japanskt och så vidare. Det finns även street food som specialiserar sig på efterrätter och dylikt.