Grillmat

Det är många som längtar till att sommarvädret är här för att kunna göra god mat på grillen, men vem säger att det måste vara sommar? Är man en grillälskare så kan man absolut grilla i vilken årstid som helst. Men det är vissa platser som det inte är acceptabla att grilla på, så var uppmärksamma på skyltar om det står grillförbud. Fast man kanske inte ser någon skylt kan man i alla fall gå till en ägare och fråga om det är okej, för att vara på säkra sidan.

Grillmat är något för alla

grillad majsbröd

Det är många som gillar att grilla sin mat. Men man kan göra det på olika sätt. Man kan stå vid grillen och grilla exempelvis kött, majskolvar, revbensspjäll, fläskfilé mm. Men man kan absolut stå vid grillen och grilla marshmallows som efterrätt. Grillning behöver inte vara endast för en själv. Grilla med vänner och familj, ha en mysig stund tillsammans och njut av den goda maten som har grillats. Sjung sånger, spela spel, berätta gamla historier om varandra.

En stor händelse

2018 hände det en hemsk händelse, det började brinna i många delar av landet vilket ledde till att bränderna var omöjliga att släcka då de blev bara större och större. Detta skedde på grund av att marken var otroligt torr. Om man bara kastade iväg en cigarett utan att släcka den noggrant så kunde det börja brinna, så hemskt var det. Detta är en händelse som ingen kunde ha missat. Det gick oavbrutet på nyheterna, sociala medier och även i tidningar. Sverige var tvungna tillslut att ta hjälp av andra länder för att kunna få kontroll över bränderna. Det var även många frivilliga över hela landet som erbjöd sig att hjälpa till. All hjälp var till nytta. Dem dagarna som det spöregnade hjälpte inte bränderna så värst mycket, vilket alla hoppades på skulle hjälpa. Så fort som det började regna var alla överlyckliga och hoppades på att det skulle fortsätta ett bra tag, vilket inte skedde. Det började spöregna endast i en liten stund, sedan gav det sig. Fast det gick massa nyheter osv om detta så fanns det ändå dem som struntade i eldningsförbudet och fortsatte. Detta uteslutade med att affärerna slutade sälja kol, tändvätska och andra verktyg för att kunna grilla. Såg man någon grilla fast eldningsförbudet gäller skulle man säga åt dem som grilla, om de inte lyssnar på tillsägelsen var man tvungen att tillkalla polis.

var medveten

Branden gick tillslut att släcka vilket alla blev överlyckliga för. Det var människor som var tvungna att lämna sina hem då branden var så nära dem. Många miste sina hem. Så detta var en lättnad att det var över. Eldningsförbudet gav sig men man var tvungen att hålla ett extra öga på grillen ändå så inte detta skedde igen. Med detta sagt, var försiktiga att grilla på torr mark. Bara en liten gnista kan sätta igång en riktigt stor brand. Denna stora brand skedde när temperaturen och fukten var hög. Bara man har koll på vad man gör och grillen så är det ingen fara. För att vara på säkra sidan, ha något att släcka med nära ifall detta skulle ske.